Baby’s en peuters: With a Touch of Rose

 De kinderslaapzakjes van With a Touch of Rose hebben een prominente plaats bij frank@fair.  Dat verdienen ze ook!  De ontwerpster, Anne-Rose Hartman,  heeft haar hart gelegd in het concept. Er zijn veel originele en mooie kleurcombinaties.

De slaapzakjes zijn heerlijk zacht en sterk en zorgen ervoor dat uw kindje op een prettige, constante temperatuur blijft. De katoen is biologisch en fairtrade.  Een eerlijk product!

Er zijn 3 maten: voor baby’s tot 70 cm (ca. 8 maanden), peuters tot 90 cm (ca. 2 jaar) en tot 110 cm (tot ca. 5 jaar).

De katoen wordt geproduceerd in India en is o.a. afkomstig van Chetna Organic. Deze organisatie  zet zich in om de levensomstandigheden voor kleine boeren te verbeteren. De organisatie is in 10 jaar gegroeid van 234 leden tot ruim 15.000 aangesloten boeren in 2014.  Samen zijn ze sterk en zorgen ze ervoor dat de katoen fair en ecologisch wordt verbouwd. Meer informatie op www.chetnaorganic.org.in

De slaapzakjes van With a Touch of Rose worden ook vervaardigd in India en dragen  het Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade en het keurmerk GOTS, Global Organic Textile Standard. Dat betekent ook een eerlijk inkomen voor de mensen die ze maken  onder goede werkomstandigheden.  Dat gebeurt in Kolkota bij Rajlaksmi Cotton Mills.  De eigenaars van dit grote bedrijf  gaan veel verder dan kinderarbeid weren en het minimumloon betalen.  De arbeiders zijn vrij om zich te verenigen in een vakbond, overwerk wordt betaald en er is een maximum aantal uren per werkweek vastgesteld.  Er is geen discriminatie op grond van ras, leeftijd, geslacht, religie of politieke opvatttingen.  Daarnaast verzorgt het bedrijf een maaltijd voor alle medewerkers tijdens werkuren, is er een gezondheidsplan en een beurzensysteem voor de opleiding van kinderen.

Meer informatie over het bedrijf in India op:  www.rcm-organic.com

bestel online