Projecten

Naast mijn winkel heb ik een projectbureau. Duurzaamheid omzetten van een concept naar beleid en praktische uitvoerbaarheid vormt de rode draad in mijn werkzaamheden. Mijn opdrachtgevers zijn vooral gemeenten en maatschappelijke organisaties.

• Aan gemeenten die kiezen voor fairtrade – bijvoorbeeld als onderdeel van hun duurzaamheidsbeleid – bied ik een scala van werkzaamheden, van beleidsvoorbereiding tot prakische uitvoering. Ik deed dit al eerder voor o.a. de gemeenten Zwolle, Meppel en Hengelo.

• Ik geef advies en presentaties aan gemeentelijke fairtrade werkgroepen en aan horecaondernemers. Ik deed dit o.a. in Borne, Hardenberg, Steenwijkerland, Meppel en Sittard.

• Ik voer duurzaamheidsprojecten en -campagnes uit voor diverse organisaties. Zo coördineerde ik in samenwerking met de Brabantse provinciale organisatie Switch activiteiten voor de campagne Fietsen Scoort. Voor de Amsterdamse dierentuin Artis deed ik o.a. onderzoek naar “best practices” bij andere dierentuinen en organiseerde ik een tiendaags evenement.

• Voor het onderwijs verzorg ik workshops en projectbegeleiding van scholieren en studenten. Dit deed ik onder andere bij de Worldschool, Windesheim in Zwolle en Stenden Hogeschool in Meppel