Ukuva i Africa: Specerijen en Sauzen

Ukuva i Africa: niet alleen de smaak, maar ook het gevoel van Afrika
Land van herkomst: Zuid-Afrika
Kenmerken: WFTO-member (World Fair Trade Organisation)

Afrika moet je niet alleen proeven, je moet het ook voelen. Dus richtte een Britse reiziger, geïnspireerd door het kleurrijke werelddeel Ukuva i Africa op. Een producent van kruidenmixen en sauzen die ondertussen ook veel teruggeeft aan het continent dat hem zo veel gaf.

Er was eens…. Het verhaal van de kruidenmixen en sauzen van Ukuva i Africa begint als een sprookje en is er ook één. Een sprookje dat blijft voortduren.
Er was namelijk eens een reiziger die op avontuur ging. Als liefhebber van eten, ging dat avontuur natuurlijk al snel over eten. Hoe het verhaal verder ging? Dat kun je proeven, dankzij de kruidenmixen en sauzen die deze avonturier uiteindelijk ging produceren.
Niet zomaar kruidenmixen, maar het gevoel van Afrika in een potje. Ukuva i Africa betekent dan ook letterlijk: het gevoel van Afrika.
De oprichter van Ukuva i Africa raakte betoverd door het continent en wilde daarom ook iets terug doen. Turqle Trading, zoals de producent van de kruidenmixen en sauzen officieel heet, werd lid van de WFTO (World Fair Trade Organisation) en steekt nu standaard 2,5% van de exportprijs in de Fair Trade Trust voor onderwijs voor de werknemers. Maar er is nog een leuk extraatje aan Ukuva i Africa: de vrolijke versiering van kralen die de verpakkingen kenmerken worden met de hand gemaakt bij Cape Mental Health Society, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking.

Dat maakt het gevoel van Afrika nog beter.

Bestellen?