Lulu Life Sheabutter

Luluproducten

De producten van Lulu kan ik helaas momenteel niet  importeren. Voor meer informatie, mail naar info@frankafair.nl

Producten van de beste kwaliteit sheabutter uit Zuid-Soedan.

Alle Lulu producten zijn 100% biologisch en gemaakt volgens fairtrade principes! Grondstof is de beste Sheabutter die er bestaat,  met als enige ingredienten de natuurlijke vetzuren stearinezuur, oliezuur, linolzuur en palmitinezuur. De noten bevatten veel vitamine A en E. De crèmes stimuleren celgroei en celregeneratie en helpen bij zeer droge huid, kloven, eczeem en zelfs psoriasis.

frank@fair verkoopt de varianten naturel en de heerlijke geuren jasmijn, sandalwood,lavendel, Lulu delight (rozenachtig) en Lulu love (myrrhe).
Daarnaast zeep,  lippenbalsem en scrub (naturel en munt).
Ook kadotasjes met een drietal Luluproducten. Heel geschikt als reistasje, voor Sinterklaas of Kerst of zomaar een speciaal cadeautje, dat niet duur hoeft te zijn!

Bij de Luluproducten hoort ook een mooi verhaal over de mensen die de cremes maken.  Honderden vrouwen uit Zuid-Soedan hebben zich verenigd in kleine coöperaties.Zij hebben zwaar geleden onder oorlog en hongersnood. Nu bouwen ze hun levens en dorpen weer op. Al generaties maken ze crèmes van de noten van de Vitellaria nilotica boom in afgelegen bossen, die ze beschermen. Een kleine internationale organisatie hielp hen bij het combineren van  hun traditionele kennis  met verbeterde methoden om hun producten te oogsten, verpakken en distribueren.  Het bedrijf is het gezamenlijk eigendom van de coöperaties.

De opbrengst van de verkoop van de Lulu Life producten wordt als volgt verdeeld:

  1. 30% is voor de lokale vrouwen op het platteland in Zuid-Soedan;
  2. 30% is voor de vrouwen in Kenia, die de producten verpakken en voor operationele kosten (materiaal, apparatuur, transport, diensten, verkoop, administratie);
  3. 30% wordt geherinvesteerd in de coöperatie voor capaciteitsuitbreiding, productontwikkeling, marketing et cetera, in overeenstemming met de besluiten van de vrouwen die lid zijn van de coöperatie;
  4. 10% wordt geplaatst in het LuLu Work Trust Community Development Fund.  De vrouwen die lid zijn van de coöperatie bepalen hoe dit geld moet worden besteed.