Zo makkelijk en zo lekker – fairtrade gado gado


Zin in een heerlijk en simpel Aziatisch gerecht? In een handomdraai klaar !  Of toch liever een andere Thaise of Indonesische maaltijd? frank@fair heeft alle Aziatische producten van Fair Trade Original!

Gadogado

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool, in roosjes
  • 4 eieren
  • 2-3 el olie
  • 2 bosui, in ringen
  • 1 Chinese kool, fijngesneden en gewassen
  • 2 knoflooktenen, geperst
  • Oosters strooisel naar keuze, bijv. seroenden

En van Fair Trade Original:

  • 300 gram Pandanrijst
  • 1/2 theelepel Sambal Oelek
  • 3 volle eetlepels Pindakaas
  • 1 eetlepel Ketjap Manis

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Stoom intussen de bloemkoolroosjes in een vergiet boven de pan met rijst beetgaar.
  3. Kook 4 eieren tot ze hard zijn (circa 6 minuten).
  4. Giet de eieren af en laat ze schrikken onder koud stromend water.
  5. Verhit de olie met de sambal in een wok en roerbak de gestoomde bloemkoolroosjes, bosui en Chinese kool kort.
  6. Verhit in een steelpannetje pindakaas, ketjap en knoflook en voeg zoveel water toe tot er een mooie dikke gladde saus ontstaat.
  7. Pel de eieren en halveer.
  8. Serveer de groenten met rijst, eieren en pindasaus en garneer met Oosters strooisel.

 

comments