NU Mongozo Bier met korting Op=Op

Bij frank@fair nu maar liefst 20% korting op bijna  alle soorten  fairtrade Mongozo bier! Bananenbier, mangobier, kokosnotenbier, palmnotenbier, glutenvrij en biologisch pils (beperkt voorradig). Op=Op.

Biologisch witbier kunt u wel bestellen, maar voor de normale prijs van €2,25.

Mongozo betekent ‘proost’ in de moedertaal van Henrique Kabia, de mede-initiator van Mongozo bier. Het is de taal van het Chokwe volk, dat verspreid leeft over Angola, Kongo en Zambia.
De vrouwen van dit volk brouwen al ruim twee eeuwen  bier.  Hun geheime recept werd door de eeuwen heen van moeder op dochter overgedragen. Ook de moeder van Henrique brouwt palmnotenbier, maar zij heeft geen dochter. Ze besluit daarom te breken met de traditie en haar zoon in te wijden in de mysteries van het bier brouwen.
Dat recept is het enige bezit van Henrique als hij in 1993 als vluchteling naar Nederland komt. Met het recept legt hij de basis voor een nieuwe, exotische bierlijn en geeft daarmee de Europese biertraditie een geheel nieuwe dimensie. In 1998 besluiten Henrique Kabia en Jan Fleurkens gezamenlijk palmnutbier op de markt te brengen. Mongozo Banana en Mongozo Quinua volgen spoedig.
Bij een tragisch ongeval overlijdt Henrique Kabia in juni 2003. Het bedrijf gaat verder op de ingeslagen weg zoals Henrique Kabia zou hebben gewild.

In de lente van 2005 wordt Mongozo Coconut op de markt gebracht en in 2008 Mongozo Mango.  Sindsdien bracht  Mongozo ook nog een reguliere pils op de markt , niet alleen fairtrade, maar ook nog biologisch én glutenvrij. In 2012 en 2013 won dit pils de World Beer Award voor het beste glutenvrije pils ter wereld. En in 2015 volgt het fairtrade, biologisch en glutenvrij witbier. Dat wint ook prompt een prijs, een Limburgse ditmaal, voor het beste bier bij groene asperges.